Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Astăzi, la ședința Guvernului, urmează să fie constituit un nou minister

7 mar. 2023,, 07:43   Politică
3166 0

Astăzi, în cadrul ședinței Guvernului urmează să fie constituit Ministerul Energiei.

Un proiect de hotărîre în acest sens este pe ordinea de zi e executivului.

Anterior, în cadrul unei emisiuni, Victor Parlicov, cel care urmează să vină la cîrma noului minister, a declarat că ministerul va fi responsabil de șapte domenii: securitate energetică, eficiență energetică, energie regenerabilă, electricitate, căldură și promovarea cogenerării de înaltă eficiență, gaze naturale și produse petroliere, digitizare și tranziție energetică.

„Încă nu avem minister. Din câte înțeleg, va fi creat la următoarea ședință de Guvern, iar în decurs de o săptămână va fi formată echipa ministerială și vom putea începe procesul de angajare, dar și transferul acelor angajați, care încă lucrează la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale”, a declarat Victor Parlicov.

Ministerul Energiei urmează să aibă trei secretari de stat și un secretar general, potrivit unui proiect de lege care urmează să fie aprobat de Guvern. Din instituție vor face parte 60 de persoane, dintre care 17 vor fi transferate de la departamentele Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.


Ședința Guvernului, în cadrul căreia urmează să fie votat proiectul de hotărîre privind constituirea Ministerului Energiei începe la ora 10:00.

1
1
0
0
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?