X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Andrei Năstase: Platforma DA este ținta unor atacuri

18 feb. 2022,, 22:45   Politică
3742 2

Andrei Năstase susține că Platforma DA este, în continuare, ținta unor atacuri orchestrate de foștii parteneri din Blocul ACUM.

„Maniera autoritată și lipsită de orice intenție de colaborare a PAS, dar mai ales manirea sa dictatorială de a-și impune proiectele și conceptele în orice domeniu și pe orice tip de probleme nu este altceva decît un precedent pentru instaurarea unui nou regim în RM”, a declarat acesta, în cadrul conferinței de presă organizate astăzi, transmite Noi.md cu referire la Unimedia.

„E o avalanșă de știri false, propagandistice, de fake news, care a inundat spațiul mediatic din RM, o avalanșă alimentată în mod politic, dar sînt sigur că și financiar și de altă natură, de niște oponenți de ai noștri, unii mai pe față, alții mai pe dos, dar care au hotărît să facă din țînțar hărmăsar”, a declarat Andrei Năstase, referindu-se la scandalul cu privatizarea unui teren din fața centrului comercial UNIC.

„Platforma DA rămîne în continuare ținta unor puternice atacuri mediatice, orchestrate în principal de foștii noștri parteneri de alianță în Blocul ACUM. Noi la Chișinău am ajuns într-o alianță a Blocului ACUM, destrămată de colegii noștri de la PAS, care au scop discreditarea noastră și distrugerea oricărei tentative de opoziție la actuala guvernare și la activitățile distructive ale acesteia.


Zilnic sîntem martorii unor declarații belicoase despre intenția PAS de a lupta cu știrile false, cu propaganda de orice fel, în timp ce tot acest partid cheltuie sume exorbitante din banii publici și donații, pentru a întreține un puternic aparat de manipulare și propagandă.

Așa numita bătaie din CMC, provocată de colegii noștri de la PAS, atunci a implicat mai mulți consilieri din Platforma DA, din PAS, această așa zisă bătaie crîncenă a fost tratată de presă, în special cea aservită puterii, ca o agresiune din partea Platformei DA împotriva PAS, ca ulterior să se demonstreze că actualul deputat PAS și fost consilier municipal Trubca este un tip agresiv și lipsit de orice tact, în raport cu oricine îi face opoziție. Acest caz s-a produs anul trecut, cînd în CMC urmau a fi luate niște decizii care într-un final, fac bine oamenilor, cetățenilor”, a declarat Năstase.

„Maniera autoritată și lipsită de orice intenție de colaborare a PAS, dar mai ales manirea sa dictatorială de a-și impune proiectele și conceptele în orice domeniu și pe orice tip de probleme nu este altceva decît un precedent pentru instaurarea unui nou regim în RM. Lupta cu corupția nu trebuie să substituie justiția, dar mai ales nu trebuie să fie un motiv pentru distrugerea opoziției. Mandatul poporului a fost pentru restabilirea statului de drept și nu pentru înlocuirea unui regim cu altul”, a mai adăugat acesta.

Referindu-se la scandalul iscat în urma votului oferit de consilierii Platformei DA din CMC pentru atribuirea terenului de lîngă UNIC, de 1,3 hectare, contra sumei de peste 2 mil. lei Năstase a precizat: „Le spun celor care ne împroașcă cu tot felul de lături, celor care ne linșează: Aveți la dispoziție instituțiile statului, Procuratura Generală, CNA, cu un om membru PAS în fruntea acestei instituții, MAI, controlat politic de voi, aveți la îndemînă Oficiul Chișinău al Cancelariei de Stat, care este în drept să conteste această decizie a CMC. De ce nu o faceți? De fapt, de ce faceți scandal, circ și putoare? Dece faceți același circ de prost gust cu copiii duși în Parlament. De ce nu căutați consens în CMC, așa cum s-a realizat un consens ieri, în Parlamentul RM, pe marginea unei legi cu privire la creșe?”

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?