Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

Andrei Năstase: ”Este grav că în politică lipsește tot mai mult componenta de moralitate”

5 iun. 09:45   Politică
2397 0

Este grav că în politică din Republica Moldova lipsește tot mai mult componenta de moralitate.

Declarațiile au fost făcute de fostul viceprim-ministru și ministru al Afacerilor Interne al Republicii Moldova, Andrei Năstase

Potrivit lui, politicienii nu trebuie să își uite promisiunile date înainte de alegeri și să respecte dreptul la libera exprimare și la informare a cetățenilor.

”Este grav că în politică lipsește tot mai mult componenta de moralitate și cînd vorbesc despre asta, vorbesc despre toate promisiunile pe care le fac politicienii înainte de alegeri și le uită a doua zi după aceste alegeri, mai ales cei care au acces la Guvernare. Eu chiar cred că se poate face politică moral, onest, se poate face politică respectînd pe cei care i-ai îndemnat să e susțină la un moment.

Foarte multă lume nu cunoaște acest lucru, merg în teritoriu, în sate, în orașe, peste tot văd oameni care mă întreabă. Trebuie să constatăm la emisiunea dumneavoastră sînt a doua oară în două luni, iar la televiziunile la care au am muncit să aibă finanțare europeană și independență, trei posturi TV care slujesc astăzi puterea, pot să se supere pe mine Jurnal TV la care eu am muncit și m-am zbătut ca el să nu fie închis de Plahotniuc, poate să se supere pe mine cei de la Pro TV, cei de la TV 8, dar iată în toată perioada asta au niște chinuri. Știu că vin indicații de la Președinție, să nu fiu pe nicăieri acceptat, este grav, dar cel mai grav este dacă acestea sînt niște posturi TV private, deși emit în spațiul public, că Moldova 1 care este plătită și din banii care eu îi plătesc prin contribuțiile la stat, totți contribuim la ceea ce înseamnă instituția publică Moldova 1”, a spus Năstase.


Totodată acesta a făcut un apel către conducerea Teleradio Moldova.

”Fac apel la conducerea acestei instituții să facă un pic de efort și să invite în platourile televiziunii întreaga opoziție. Nu se mai poate, lideri de opoziție rămîn pe facebook, rămîn pe telegram, sînt obligați să meargă la niște televiziuni care sînt numite de posturile de buzunar ale guvernării ca fiind toxice. În ceea ce privește libertatea de exprimare și de informare, cel ce atentează la ele va avea de furcă cu mine. Că voi fi în opoziție, că voi fi la Guvernare, dar va avea de furcă cu mine”, a punctat fostul ministru al afacerilor externe.

18
1
0
2
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?