X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ambasadorul Rusiei: "Statutul de neutralitate al Moldovei garantează liniștea în regiune"

13 feb. 2023,, 12:45   Politică
3383 0

Ambasadorul Rusiei în R. Moldova, Oleg Vasnețov, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la intențiile Chișinăului oficial de a renunța la statutul său de neutralitate, care garantează liniștea în regiune.

"Rusia este unul dintre garanții procesului de negocieri în reglementarea transnistreană, iar misiunea Rusiei de menținere a păcii în Transnistria contribuie de mai bine de 30 de ani la menținerea păcii pe malurile Nistrului. Desigur, nu putem să nu ne îngrijoreze recentele declarații ale Chișinăului că statutul de neutralitate nu mai oferă garanțiile anterioare de securitate fără armele NATO. Cu toate acestea, poziția de neimplicare a dat anumite asigurări de liniște în regiune pe fondul conflictului transnistrean nerezolvat", a declarat Oleg Vasnețov într-un interviu pentru RIA Novosti.

Potrivit diplomatului, provocările de anul trecut de la Tiraspol, în timpul cărora o clădire administrativă a fost atacată și a fost aruncată în aer o antenă radio, demonstrează clar că orice formă militaristă duce la o amenințare la adresa securității și stabilității.

"Pacea în epoca modernă se realizează prin dialog, nu prin confruntare", a subliniat Vasnețov.

22
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?