X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ministerul rus de Externe: Moldova este împinsă să renunțare la neutralitate

10 feb. 2023,, 12:28   Politică
4127 0

Occidentul și Kievul împing Chișinăul să renunțe la neutralitate, ceea ce va pune capăt reglementării transnistrene.

Despre acest lucru a anunțat într-un interviu acordat RIA Novosti de Ziua diplomatului directorul celui de-al doilea departament al țărilor CSI al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, Alexei Polișciuk.

"Din păcate, vedem cum Occidentul și Kievul împing Chișinăul să renunțe la statutul de neutralitate consfințit în Constituția țării. Cu ceva timp în urmă exact același lucru s-a întîmplat și cu Ucraina, pe urmele căreia este condusă astăzi Republica Moldova", a spus el.
Potrivit diplomatului, "statutul de neutralitate a fost întotdeauna și rămâne cheia securității și stabilității interne a republicii". El a amintit că "o parte semnificativă a cetățenilor și forțelor politice din Moldova se declară pentru menținerea unor legături strînse cu Rusia și alte țări CSI". "Distrugerea statutului neutru va însemna subminarea securității naționale a țării", a adăugat el.

Polișciuk consideră că demontarea neutralității "va pune capăt și reglementării transnistrene, deoarece locuitorii Transnistriei nu se asociază cu alianțele care se opun Rusiei. "În cele din urmă, renunțarea la neutralitatea Republicii Moldova este în avantajul acelor forțe de la Chișinău care, contrar declarațiilor, pledează pentru o soluționare cu forța a problemei transnistrene", a explicat el.
"Întotdeauna am îndemnat colegii noștri moldoveni să aibă o abordare obiectivă și pragmatică față de atitudinile impuse de "partenerii occidentali". După cum arată practica, ele vizează asigurarea intereselor Occidentului în sine și nu au legătură cu menținerea păcii și stabilității, de care este interesat poporul moldovean", a conchis diplomatul.

24
1
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?