Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Ambasadorul Rusiei în Moldova: „Legăturile dintre popoarele noastre sînt puternice și de neclintit”

12 iun. 18:15   Politică
2509 0

La etapa actuală, dialogul dintre Moldova și Rusia se îndepărtează tot mai mult de nivelul la care ar putea fi, avînd în vedere potențialul enorm de interacțiune politică, economică, culturală și umanitară.

Totuși, nu noi sîntem cei care am creat această tendință negativă și nici poporul moldovean, prietenos Rusiei, care încă se declară în favoarea unei interacțiuni constructive în interese comune.

Despre acest lucru a declarat Oleg Vasnețov, ambasadorul Rusiei în Moldova, într-un interviu ocazia Zilei Rusiei.

El a remarcat că în situația actuală se vede clar scrisul distructiv al instigatorilor politicii de confruntare.

"De fapt, toate statele formate în spațiul post-sovietic au resimțit, într-o măsură mai mare sau mai mică, consecințele atenției atît de intense a partenerilor euro-atlantici. Sînt sigur că, în cele din urmă, bunul simț va prevala asupra narațiunilor și acțiunilor distructive", a declarat Oleg Vasnețov.

Potrivit acestuia, Rusia menține atenția și asupra situației din jurul Transnistriei.

"În contextul atacurilor continue asupra formatului ”5+2”, considerăm că acesta este o platformă de neînlocuit pentru elaborarea unei soluții cuprinzătoare a conflictului transnistrean. În același context, aș dori să subliniez importanța continuării funcționării misiunii de menținere a păcii sub egida Rusiei, care de mai bine de 32 de ani este un garant al păcii și stabilității pe Nistru", a declarat ambasadorul Rusiei în Republica Moldova.

El a menționat că, în același timp, în pofida tendințelor negative, se dezvoltă viguros cooperarea interregională. Recent, au fost reînnoite și semnate noi acorduri de parteneriat cu ținuturile Krasnodar și Stavropol, cu regiunile Pskov și Nijni Novgorod, și au fost încheiate acorduri importante cu o serie de orașe și municipalități.

„Sperăm că o astfel de dinamică va continua să ia amploare și va servi drept un impuls pentru extinderea perspectivelor de dialog”, a declarat Oleg Vasnețov.

Potrivit lui, oponenții relațiilor amicale ruso-moldovenești ar trebui să înțeleagă că legăturile dintre națiunile noastre sînt puternice și de neclintit.

"Timp de secole am luptat umăr la umăr împotriva dușmanilor comuni și am lucrat împreună în beneficiul Patriei, moștenind victoriile și realizările lui Ștefan cel Mare, Dimitrie Cantemir, Petru I, Alexandru al II-lea. Opera nemuritoare a clasicilor literaturii naționale - A.S. Pușkin și M. Eminescu - este vie în secolele noastre. Interacțiunea noastră s-a bazat în mod tradițional pe respect, pe recunoașterea necondiționată a independenței și suveranității, construind cooperarea pe baza unui echilibru pragmatic al intereselor", a spus el.

21
0
0
1
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?