Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ambasada Rusiei în Republica Moldova va depune tot efortul pentru a stabili un dialog constructiv cu Chișinăul

12 aug. 2023,, 11:30   Politică
2499 1

În pofida reducerii numărului de personal diplomatic. Despre acest lucru a declarat pentru Agenția de știri TASS, ambasadorul rus, Oleg Vasnețov.

"Ambasada Rusiei în Moldova este interesată să dezvolte o cooperare constructivă și reciproc avantajoasă, în pofida deciziei neprietenoase a autorităților Republicii de a reduce în masă diplomații și personalul tehnic. Chiar și într-o componență redusă, vom depune toate eforturile pentru a dezvolta legăturile de prietenie stabilite istoric ale popoarelor noastre, pentru a construi un dialog pragmatic și reciproc avantajos la nivel internațional", a spus diplomatul.

Vasnețov a menționat că sondajele de opinie arată interesul majorității cetățenilor Republicii Moldova pentru relații de bună vecinătate cu Rusia.

"În aceste zile, ne sună politicieni, personalități publice, reprezentanți ai culturii și oameni simpli, sînt îngrijorați de o nouă inițiativă anti-rusă a autorităților. Îi asigurăm că vom încerca să prevenim distrugerea relațiilor de prietenie și cooperare dintre țările noastre și vom continua multe proiecte inițiate în cadrul acestei cooperări", a subliniat Vasnețov.

Ambasada Federației Ruse la Chișinău va continua să faciliteze activitatea platformelor de negociere în problema Transnistriei, în ciuda reducerii personalului la solicitarea părții moldovenești, a menționat el.


15
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?