X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ambasadorul Moldovei la Moscova, convocat la Ministerul rus de Externe

10 ian. 23:10   Politică
4883 0

Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Moldova în Federația Rusă, Lilian Darie, a fost convocat la 10 ianuarie la Ministerul rus de Externe, unde i-a fost înaintat un protestat "în legătură cu acțiunile neprietenoase ale Chișinăului oficial".

S-a menționat că, în cazul în care acestea vor continua, partea rusă își rezervă dreptul de a lua măsuri suplimentare de retorsiune.

În comunicatul Ministerului rus de Externe se subliniază că aceste acțiuni neprietenoase includ "fapte de persecuție motivată politic a mas-media ruse și de limbă rusă, contrar angajamentelor internaționale ale Chișinăului de a proteja libertatea de exprimare și drepturile jurnaliștilor".

În plus, se menționează că "cazurile de discriminare a cetățenilor ruși care intră în Republica Moldova au devenit sistemice, iar refuzurile nejustificate de trecere a frontierei au devenit mai frecvente. Conducerea Republicii Moldova continuă să facă declarații agresive împotriva Rusiei".

Ambasadorul a fost informat cu privire la decizia de a interzice intrarea pe teritoriul Federației Ruse a unor oficiali moldoveni ca răspuns la acțiunile conducerii moldovenești.


Ambasadorul Moldovei în Federația Rusă și-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la informațiile apărute în mass-media despre planurile Moldovei de a ajuta la instruirea militarilor din Forțele Armate ucrainene pe teritoriul Moldovei cu participarea instructorilor din țările NATO.

A fost subliniat faptul că "un astfel de sprijin, care duce la erodarea statutului de neutralitate al Republicii Moldova și la implicarea directă a acesteia în acțiuni militare de partea regimului de la Kiev, este inacceptabil".

MAEIE nu a venit deocamdată cu un comentariu.

50
0
0
2
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?