X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Alexandr Tarnavschi: "Riscul dizolvării Adunării Populare a Găgăuziei este mare"

18 aug. 2023,, 12:00   Politică
3894 0

Riscul dizolvării Adunării Populare a Găgăuziei este mare, iar bașcanul nou ales Evghenia Guțul ar putea exercita presiuni cu acest lucru asupra deputaților, pentru că mulți nu doresc alegeri anticipate.

Această opinie a fost exprimată de Vicepreședintele Adunării Populare a Găgăuziei (NSG), Alexandr Tarnavschi, într-un interviu acordat NM.

Potrivit lui, s-ar putea ca echipa noului bașcan Evghenia Guțul să elaboreze un scenariu pentru dizolvarea APG, deoarece noului bașcan al Găgăuziei probabil că nu-i place că deputații au propria opinie, că pot pune întrebări, își pot urmări propria politică.

"Și, poate că guvernatorul Găgăuziei vrea să fie organizate alegeri anticipate, la care va fi aleasă o componență mai loială a Adunării Naționale", a menționat Alexandr Tarnavschi.

El a menționat că dizolvarea Adunării Populare, în cazul în care nu va putea aproba Comitetul Executiv, este o normă legislativă corectă.


"Bașcanul are un astfel de drept. Dar nu-mi amintesc să fi existat astfel de precedent. Este important ca toate procedurile să fie respectate. Una este când deputații pur și simplu nu vor să voteze pentru Comitetul Executiv propus și cu totul altceva - atunci cînd aceasta este o decizie motivată. Într-un astfel de conflict posibil, decizia finală este luată de instanța de judecată. Adică, guvernatorul Găgăuziei poate emite un decret de dizolvare, dar APG îl poate contesta în instanță", a declarat vicepreședintele Adunării Populare a Găgăuziei.

În opinia sa, acum riscul de dizolvare a APG este mare.

"Cu aceasta, bașcanul nou ales probabil ar putea face presiuni asupra deputaților, pentru că mulți nu-și doresc alegeri anticipate. Dar, în același timp, acesta va fi un indicator al rezistenței noastre și al consecvenței noastre în acțiunile pe care le întreprindem", a spus Alexandr Tarnavschi.

4
0
3
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?