Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Acordul de pace dintre Rusia și Ucraina trebuie semnat în Moldova. Opinie

31 iul. 2022,, 09:45   Politică
5791 0

În Moldova neutră, care se află acum în centrul bătăliei globale, trebuie semnat un acord de pace între Rusia și Ucraina.

Această opinie a fost exprimată de politologul Zurab Todua în cadrul emisiunii Liudmilei Belchenkova „TEMA” la postul de televiziune Primul în Moldova, transmite Noi.md.

El a remarcat că acum asistăm la prăbușirea ordinii mondiale și nimeni nu poate prezice cum se va sfîrși totul.

"Trebuie să fim atenți, să fim prieteni cu toate forțele majore din lume. Nu poți încerca să iei vreo poziție pe una dintre părți în bătălia marilor puteri. Pur și simplu vom fi zdrobiți. Acest lucru s-a întîmplat de mai multe ori în istorie cînd țările mici au încercat să obțină propriul beneficiu, și au fost călcate, și nici n-au fost observate. Singura posibilitate pe care o are Moldova acum este să mențină un statut neutru. Există conflict, confruntare, război, și avem un mic teritoriu unde este pace si liniste.Trebuie să spunem, veniți la noi si negociați pacea. Orice razboi se termina cu pace, iar această pace ar trebui încheiată în Moldova, pentru că este o tară neutră, în centrul bătăliei, turbulenței, vîrtejului. Țările mici trebuie să aibă o diplomație puternică pentru a-și menține interesele, granițele. Trebuie să luăm exemplu de la același Azerbaidjan, care știe să fie prieten și cu Rusia, și cu Occidentul, și cu Orientul Mijlociu", a subliniat Zurab Todua.

6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?