X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4063

REŢETA ZILEI: Carne de viţel înăbuşită cu ciuperci şi dovlecei

2 sep. 2018,, 15:30   Societate
3177 0

Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţi nu prea mari, se presară cu sare şi piper şi se rumeneşte. Ceapa se mărunţeşte şi se prăjeşte împreună cu carnea, amestecîndu-se periodic. Făina se adaugă se adaugă la sfîrşit. Toate se pun într-un ceaun, se toarnă bulionul fierbinte, se adaugă ciupercile tăiate feliuţe, sarea şi piperul. Carnea se înăbuşă cu capac pînă este aproape gata. Dovleceii tineri se spală se curăţă de peduncul şi coajă, se taie în lungime în 4-6 părţi, apoi bucăţele cu lungimea 5-6 cm, se prăjesc în ulei sau unt şi se sărează. Cu 15 minute înainte de a fi gata carnea, se adaugă dovleceii şi se toarnă frişca. Se dă la cuptor să se înăbuşe cu capac pînă este gata. Usturoi pisat puteţi adăuga la sfîrşit, dacă doriţi.

Înainte de a se servi, aranjaţi în farfurii carnea şi dovleceii, turnaţi sosul peste ele, presăraţi cu verdeaţă.

Ingrediente:


800 g carne de viţel,

3 linguri unt sau ulei,

6-8 dovlecei,

1 pahar de ciuperci proaspete,

2-3 cepe,

½ lingură făină de grîu,

½ pahar fişcă,

1-2 căţei de usturoi,

sare,

piper negru măcinat,

foi de dafin,

2 linguri de verdeaţă tăiată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?