X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Gările auto din țară, concesionate anul trecut, au datorii de 9 milioane de lei

21 iun. 2019,, 20:54   Societate
1243 0

Ministerul Economiei și Infrastructurii anunță că în procesul de concesionare a Întreprinderii de Stat „Gările și stațiile auto” a fost fectuat cu implicarea politicului.

Mai există și altă problemă la mijloc - cea a datoriilor față de transportatori, care la moment depășesc 9 milioane de lei.

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, a convocat o ședință de lucru privind problemele din domeniul transporturilor. În cadrul întrevederii au participat reprezentanți ai Ministrului Economiei și Infrastructurii, Agenției Naționale Transport Auto, 10 Asociații patronale din domeniul transporturilor rutiere, precum și reprezentanți ai societății civile.

La întîlnire s-a vorbit despre faptul că politicul s-a implicat în domeniul transporturilor, în special în procesul concesionării Întreprinderii de Stat „Gările și stațiile auto” (GSA). Totodată, a fost menționată și problema datoriilor GSA către transportatori, care la moment depășesc 9 mln lei.

S-a mai discutat despre transportului ilicit de persoane, inclusiv în regim de taxi, astfel se dorește ca transportul să fie în primul rînd legal, sigur și să existe o concurență loială între companii.


Amintim că în toamna lui 2018 s-a decis că cele 30 de filiale ale Întreprinderii de Stat „Gările și Stațiile Auto” vor trece în gestiunea unei companii private pentru o perioadă de 25 de ani. Un proiect în acest sens a fost aprobat de Cabinetul Filip.

Mold-Street scrie că atunci concursul a fost cîștigat de către asocierea a două companii din Republica Moldova: FPC „Exfactor-Grup” SRL, „Gările Auto Moderne” SRL și cetățeanul american Lluka Muco. Compania „Gările Auto Moderne” SRL a fost fondată pe 12 noiembrie 2018, în ultima zi cînd mai putea fi depusă oferta pentru contractul de PPP la Agenția Proprietăți Publice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?