Mită pentru fiecare ucrainean, transportat ilegal în R. Moldova: Trei bărbați din nordul țării, reținuți

7 noi. 2022,, 15:00   Nordul Moldovei
1505 0

Trei bărbați originari din satele Grimăncăuți și Bulboaca ale raionului Briceni au fost reținuți și plasați în arest preventiv, după ce ar fi încercat să transporte ilegal doi bărbați din Ucraina în țara noastră. Suspecții ar fi cerut cîte 6.500 dolari americani per persoană, fără însă să le presteze întregul set de servicii ilegale promise, transmite tv8.md.

Potrivit Poliției de Frontieră, doi din aceștia au vîrsta de 31 de ani, iar al treilea are vîrsta de 28 ani, unul din ei avînd la activ antecedente penale.

Bărbații ucraineni care intenționau să traverseze ilegal frontiera erau preluați din diferite localități de pe teritoriul Ucrainei și transportați în apropierea satului Grimăncăuți, Briceni. Ulterior, învinuiții îi transportau în alte localități din nordul țării, unde îi cazau pe un termen nedeterminat, pentru facilitarea următoarelor etape infracționale, în scopul tranzitării și părăsirii ulterioare a Moldovei.

Membrii grupului – persoane din Moldova și Ucraina identificau potențiali migranți pe care îi transportau pe traseele convenite, apoi îi instructau privind modalitatea de ocolire a punctelor de trecere a frontierei de stat.

În cadrul perchezițiilor efectuate la domiciliile acestora au fost depistate și ridicate telefoane mobile, cartele telefonice, arme de vînătoare, cartușe, automobile și numere de înmatriculare străine.


Investigațiile pe caz continuă. Pînă la pronunțarea unei hotărîri judecătorești finale, persoanele reținute se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий