Locuitorii unui sat din regiunea Soroca se plîng de facturile prea mari la energia electrică

Locuitorii unui sat din regiunea Soroca se plîng de facturile prea mari la energia electrică

Oamenii susțin că trebuie să plătească pentru energia electrică cu 20% mai mult, deoarece zona în care locuiesc are statut de întovărăşire pomicolă şi nu au contracte directe cu furnizorul.

Oamenii spun că dacă problema nu va fi soluționată, ei vor recurge la proteste şi chiar vor bloca drumul ce duce spre Soroca. Problema locuitorilor întovărăşirii pomicole Lotus a apărut în 2015. De atunci, oamenii au fost obligaţi să achite pentru energia electrică cîte doi lei şi 50 de bani pentru un kilowatt oră, faţă de un leu şi 91 de bani. În plus, oamenii s-au pomenit şi cu o datorie 150 de mii de lei către furnizor, transmite tvrmoldova.md.

La rîndul său, furnizorul de energie electrică susţine că tariful aplicat acestui grup este conform legislaţiei, iar preţul pe care îl achită oamenii a fost stabilit de conducerea întovărăşirii pomicole, pentru a acoperi şi pierderile de energie înregistrate.

Directorul companiei FEE Nord, Ruslan Antociuc, a declarat că problema diferenţei de preţ la energia electrică va dispărea doar în cazul în care autorităţile locale vor schimba statutul acestor terenuri, astfel încît oamenii să poată încheia contracte direct cu furnizorul. În ceea ce priveşte datoria de 150 de mii de lei, Antociuc a menţionat că există un proces pe rol şi în cazul în care furnizorul va avea cîştig de cauză, oamenii vor trebui să achite toate restanţele.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load