X 
Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1729

Droguri de milioane ridicate de polițiștii din Bălți

1 noi. 2022,, 14:00   Nordul Moldovei
1910 0

Ofițerii de investigații din cadrul Inspectoratului de poliție Bălți sub conducerea procurorilor Procuraturii municipiului Bălți, au destructurat activitatea ilicită a unui grup criminal, specializat în comercializarea drogurilor de diferit tip, prin intermediul magazinelor online și aplicația Telegram.

Ca urmare a efectuării măsurilor speciale de investigații și acțiunilor de urmărire penală, polițiștii au stabilit că, în perioada lunilor august - octombrie curent, 9 persoane cu vîrstele cuprinse între 21 și 30 ani, au pus în circulație o cantitate de droguri în proporții deosebit de mari, pe care le realizau pe teritoriul mun. Bălți și zona de nord a Republicii Moldova. Drogurile erau ascunse în locuri mai puțin aglomerate, iar coordonatele și fotografiile cu plasarea acestora erau transmise prin aplicația Telegram „operatorului” care deservea interesele grupului.

Oamenii legii au efectuat percheziții la domiciliile suspecților, în cadrul cărora au depistat: 1,5 kg de PVP-sare,130 gr. de marijuana, 100 pastile cu efect psihotrop, telefoane mobile, cartele SIM, mijloace bănești, cîntare electronice, un aparat pentru consumul drogurilor confecționat artizanal, materiale care urmau să fie utilizate pentru vînzarea substanțelor narcotice.

Valoarea drogurilor ridicate constituie aproximativ 2 milioane de ei. Toate persoanele suspectate de comiterea infracțiunii au fost reținute pentru 72 de ore, iar trei dintre ei au fost plasați în arest pe un termen de 30 de zile.

Potrivit legii penale, persoanele vinovate de ”Circulația ilegală a drogurilor etnobotanicelor, sau analogilor acestora în scop de înstrăinare” riscă pînă la 15 ani privațiune de libertate.


În continuare sînt întreprinse acțiuni în vederea stabilirii și altor persoane care au participat la comiterea infracțiunii, precum și aderența acestora la infracțiuni anterior comise.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий