Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Moțiunea simplă împotriva Corinei Fusu, avizată de Comisia juridică

14 dec. 2016,, 12:06   Politică
12097 12

Foto: independent.md

Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului a examinat astăzi moțiunea simplă asupra activității ministrului Educației, Corina Fusu, comunică NOI.md.


Membrii Comisiei au propus ca inițiativa să fie respinsă, argumentînd că solicitarea de demisie depusă de socialiști poartă un caracter exclusiv politic.

„Această moțiune nu corespunde rigorilor prevăzute de lege, nu mai vorbesc de conținut, care poartă un caracter abuziv și denigrator. Moțiunea nu ține de activitatea propriu-zisă a ministrului, de aceea cred că trebuie să ne pronunțăm împotriva acestei solicitări”, a explicat deputatul PL Ion Casian. Propunerea a fost susținută de deputatul neafiliat Nae-Simion Pleșca.

Președintele Comisiei juridice, Raisa Apolschi, a precizat însă că instituția poate doar verifica dacă au fost întrunite condițiile legale pentru depunerea moțiunii, și nu poate da o apreciere conținutului.

„Moțiunea simplă nu produce efecte juridice, are doar un caracter politic. Noi nu dăm aviz negativ sau pozitiv. Trebuie să vedem dacă întrunește condițiile înaintate de Regulamentul Parlamentului, dacă are numărul necesar de semnături. Nu ne expunem pe fondul cauzei. Asta urmează să decidă Parlamentul”, a precizat Apolschi.

Menționăm că socialiștii au înaintat o moțiune simplă asupra activității Corinei Fusu, în contextul scandalului izbucnit în societate cu privire la alimentația copiilor în școli și grădinițe. Potrivit PSRM, Fusu este direct responsabilă de situația creată în instituțiile de învățămînt, în care au fost furnizate produse alimentare alterate. Moțiunea simplă se examinează în Parlament, în termen de șapte zile de la depunere.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?