Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Voronin, supărat pe unii deputați

8 dec. 2016,, 11:04   Politică
3857 4

Foto: independent.md

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, se arată indignat că cea mai mare parte din bugetul destinat deplasărilor de serviciu ale deputaților se cheltuie pentru deplasările a trei deputați, comunică NOI.md.


Politicianul a cerut explicații spicherului Parlamentului pe marginea acestei probleme, precizînd că în 2015 cele mai costisitoare deplasări le-au avut deputatul neafiliat Valeriu Ghilețchi, vicepreședintele Parlamentului Liliana Palihovici și deputatul PSRM Andrei Neguța.

Vladimir Voronin a menționat că este gata să se conformeze sancțiunii propuse de Andrian Candu pentru deputații care au boicotat săptămîna trecută ședința Parlamentului.

„Domnule Candu, cînd data trecută am ieșit de la ședință, ați declarat că ne veți pedepsi. Sîntem de acord să primim această pedeapsă, dar pînă atunci cum explicați dvs. că din toate cheltuielile pentru deplasări, pe anul trecut 40% au fost deplasări efectuate doar de trei deputați: pe primul loc – Ghilețchi, pe locul 2 – Palihovici și Neguța. Ce misiuni au acești trei deputați mai importante decît toți noi care sîntem aici în ședință? Nu este clar unde umblă și cu ce misiuni”, a menționat Voronin.

În replică, deputatul Valeriu Ghilețchi a spus că îi revine o misiune importantă de a promova o imagine pozitivă a Republicii Moldova peste hotare.

„Sînt flatat de atenția pe care ne-o acordă domul Voronin în ultima perioadă. În virtutea funcției pe care o am, m-am străduit pe linia externă să-mi dau aportul ca Moldova să se bucure de un nume bun peste hotare”, a precizat Ghilețchi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?