X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

PCRM critică deschiderea unui oficiu NATO în R.Moldova

30 noi. 2016,, 17:53   Politică
2771 8

PCRM critică deschiderea unui oficiu NATO în R.Moldova
Foto: infomoldova.net

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova critică dur decizia de a înfiinţa la Chişinău un oficiu de legătură NATO.


Reacţia vine în contextul în care un acord în acest sens a fost semnat de către premierul Pavel Filip şi secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, la Cartierul General al Alianţei Nord-Atlantice, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă, comuniştii declară că societatea nu trebuie să se lase înşelată de declaraţii precum că oficiul va fi mic şi în activitatea acestuia vor fi implicate doar persoane civile. PCRM declară că, fiind ţară neutră, Republica Moldova nu poate avea un dialog militar cu Alianţa Nord-Atlantică.

Comuniştii subliniază că de mulţi ani în Moldova activează Centrul de Informare NATO, iar Moldova este parte a proiectului „Parteneriat pentru Pace”. În opinia lor, pentru o ţară neutră aceasta este mai mult decât suficient. PCRM susţine că deschiderea unui oficiu NATO înseamnă aprofundarea relaţiilor, iar acest lucru contravine Constituţiei ţării.

Partidul Comuniştilor se întreabă cine i-a oferit astfel de atribuţii premierului Pavel Filip în contextul în care Guvernul se supune Parlamentului, iar legislativul nu a examinat o asemenea iniţiativă. Fracţiunea comuniştilor cere audieri parlamentare la acest subiect, cu participarea premierului Pavel Filip şi a ministrului apărării, Anatol Şalaru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?