X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Theresa May nu va asista la funeraliile lui Fidel Castro

28 noi. 2016,, 22:00   Externe
2439 0

Премьер-министр Великобритании не посетит похороны Кастро
Foto: tass.ru

Premierul britanic, Theresa May, nu va asista la funeraliile fostului președinte și lider al revoluției cubaneze, Fidel Castro, a anunțat luni o purtătoare de cuvînt a guvernului de la Londra, transmite agenția EFE.


Executivul britanic se află în contact cu autoritățile cubaneze pentru a stabili "nivelul corespunzător" al reprezentării Marii Britanii la funeraliile lui Castro, care se vor desfășura pe 4 decembrie la Santiago de Cuba, în estul insulei, a mai menționat purtătoarea de cuvînt.

Conform presei britanice, este puțin probabil ca la aceste funeralii să ia parte ministrul de externe Boris Johnson, iar unul dintre posibilii reprezentanți al Londrei este Alan Duncan, secretar de stat pentru Europa și America.

"Premierul (Theresa May) împărtășește poziția exprimată la sfârșitul săptămânii de ministrul de externe, conform căreia (Fidel Castro) este o figură istorică, deși controversată, dar acum dorim să privim către viitor, cum putem lucra cu guvernul cubanez pe o listă de priorități, inclusiv în ceea ce privește drepturile omului", a indicat mai departe purtătoarea de cuvînt.

Boris Johnson a afirmat într-un comunicat difuzat sâmbătă că moartea lui Castro "marchează pentru Cuba sfîrșitul unei ere și începutul uneia noi pentru poporul" cubanez.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?