X 
Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4027

Deputații, sub ”cod portocaliu”, în sprijinul femeilor

25 noi. 2016,, 11:41   Politică
1544 2

Deputații, sub ”cod portocaliu”, în sprijinul femeilor
Foto: parlament.md

Deputații moldoveni marchează astăzi Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor, notează NOI.md.


Astfel, demnitarii moldoveni s-au aliniat Campaniei Organizației Națiunilor Unite „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen”. Cu acest prilej, pe mesele parlamentarilor din sala de ședințe au fost plasate cartonașe oranj cu apelul: „Uniți împotriva violenței”. Totodată, astăzi, cu începere de la ora 17.30, clădirea Parlamentului va fi iluminată în culoarea portocalie, pentru a sensibiliza publicul asupra problemei violenței împotriva femeilor și fetelor.

Vicepreședintele Parlamentului Liliana Palihovici a lansat un îndemn la adresa femeilor victime ale violenței să nu ezite să ceară ajutor și protecție de la stat.

„Fiecare femeie din Moldova are dreptul la o viață demnă, fără violență. Ne adresăm femeilor și fetelor – mame, soții, surori, bunici și fiice, care suferiți pe ascuns, din cauza violenței: vă îndemnăm, nu îndurați violența și raportați-o imediat autorităților competente! Noi, Platforma comună de dialog a doamnelor deputate din Parlamentul Republicii Moldova, vă susținem în această luptă”, a declarat Liliana Palihovici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?