X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Timofti: Vizita președintelui Bulgariei survine într-o perioadă simbolică (VIDEO)

15 noi. 2016,, 16:50   Politică
3872 4

Foto: noi.md

Președintele Nicolae Timofti și-a exprimat astăzi speranța că relațiile bilaterale excelente dintre Republica Moldova și Bulgaria vor fi menținute de succesorul său la președinție. Declarația a fost făcută de șeful statului astăzi, în cadrul unei întrevederi cu președintele Bulgariei, Rosen Plevneliev, aflat în vizită la Chișinău, la final de mandat, notează NOI.md.


Nicolae Timofti a menționat că vizita efectuată de demnitarul bulgar survine într-o perioadă simbolică, întrucît în ambele țări recent au avut loc alegeri prezidențiale.

„Prin întîlnirea noastră de astăzi vrem să transmitem președinților aleși o ștafetă simbolică a prieteniei noastre tradiționale. Sînt convins că, indiferent de culoarea politică a președinților și guvernelor noastre, relațiile bilaterale vor fi întotdeauna excelente. Moldova și Bulgaria dezvoltă un dialog consistent pe multiple laturi, între statele noastre nu există subiecte și probleme care ar putea umbri relațiile bilaterale”, a declarat Nicolae Timofti.

Șeful statului s-a pronunțat pentru intensificarea cooperării dintre cele două țări în domeniul agriculturii, transportului și sănătății publice și a mulțumit Bulgariei pentru susținerea efortului de integrare europeană. Totodată, în semn de înaltă apreciere pentru contribuția lui Rosen Plevneliev la dezvoltarea relațiilor dintre popoare, Timofti i-a conferit demnitarului bulgar „Ordinul Republicii”. La rîndul său, acesta a fost decorat cu Ordinul „Stara Planina” al Republicii Bulgaria.

Rosen Plevneliev a dat asigurări că Moldova va sprijini în continuare parcursul european al Republicii Moldova. „Îmi exprim satisfacția că procesul reformelor este în plină desfășurare, ceea ce reprezintă un semnal încurajator pentru ireversibilitatea parcursului european”, a declarat Plevneliev.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?