X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Poliţia cehă a arestat un cetăţean rus

19 oct. 2016,, 22:00   Externe
3926 0

ФБР арестовало в Чехии российского хакера
Foto: rbc.ua

Poliţia din Cehia a arestat un cetăţean rus suspectat că ar avea legături cu atacurile cibernetice la scară largă care au avut loc în Statele Unite, informează presa internaţională.


Poliţia cehă nu a oferit alte detalii şi nu este încă clar pentru care dintre atacurile cibernetice din SUA este suspectat cetăţeanul rus.

Potrivit postărilor de pe site-ul Poliţiei din Cehia, arestarea a avut loc în cooperare cu Biroul Federal de Investigaţii (FBI). Interpolul emisese o informare de tip "notificare roşie" privind căutarea la nivel internaţional a cetăţeanului rus.

Cetăţeanul rus a fost reţinut într-un hotel din Praga. Poliţia a comunicat că acesta a leşinat şi a trebuit să fie spitalizat. Judecătoria cehă va decide dacă acesta va fi sau nu extrădat.

Administraţia Statelor Unite a formulat acuzaţii oficiale la adresa Rusiei privind o serie de atacuri cibernetice care au vizat servere ale Partidului Democrat în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale şi legislative. Preşedinţia Rusiei a calificat drept "absurde" acuzaţiile Statelor Unite.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?