X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Mitropolia Moldovei îl va decora pe Patriarhul Kiril

19 oct. 2016,, 09:45   Societate
2955 0
Митрополия Молдовы наградит Патриарха Кирилла
Foto: politrussia.com

Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kiril, va fi decorat cu cea mai înaltă distincţie a Mitropoliei Chişinăului şi întregii Moldove - "Ordinul Mitropoliei".


O decizie în acest sens a fost luată marţi de Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova la iniţiativa Mitropolitului Vladimir. Distincţia va fi acordată cu ocazia jubileului de 70 de ani al Patriarhului Kiril, care va fi marcat pe 20 noiembrie.

La lucrările Sinodului au participat toţi arhiereii din cuprinsul Mitropoliei Moldovei: Arhiepiscopul Sava de Tiraspol şi Dubăsari, Episcopul Anatolie de Cahul şi Comrat, Episcopul Petru de Ungheni şi Nisporeni, Episcopul Marchel de Bălţi şi Fălesti, Episcopul Nicodim de Edineţ şi Briceni, Episcopul Ioan de Soroca, Vicar al Mitropoliei Chişinăului şi al întregii Moldove. De asemenea, la întrunire au fost instituite 13 distincţii bisericeşti noi. Este vorba de Ordinul "Sf. Ierarh Gavriil Bănulescu-Bodoni" de trei grade şi o medalie, Ordinul "Sf. Ierarh Petru Movilă" de trei grade şi o medalie de două grade, Ordinul "Sf. Fericita Agafia de la Cuşelăuca" de trei grade şi o medalie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?