X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

23 de autospeciale noi pentru pompierii din țară (VIDEO)

7 oct. 2016,, 14:33   Societate
3880 0

Foto: noi.md

Începînd cu ziua de astăzi, pompierii din Moldova se vor descurca mult mai ușor și mai rapid în cazurile excepționale.


Acest lucru va fi posibil datorită noilor autospeciale primite din partea statului, informează NOI.md.

23 de autospeciale noi au fost date în folosință direcțiilor protecției civile și situațiilor excepționale, dintre care cinci mașini rămîn în municipiul Chișinău, iar restul vor pleca în raioane. Acestea au fost achiziționate în baza unui credit în sumă de peste șase milioane de euro, oferit de statul austriac Republicii Moldova, ce urmează a fi restituit pe parcursul a 20 de ani, cu zero procente dobîndă.

„Începînd cu ziua de astăzi, nivelul siguranței în mai multe regiuni va obține noi garanții. Datorită îmbunătățirii bazei tehnico-materiale a Serviciului Protecției Civile Și Situațiilor Excepționale. vom reduce timpul de răspuns, iar populația țării noastre se va bucura de securitate”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan.

Autospecialele au fost adaptate la condițiile din Republica Moldova, avînd în dotare nu numai sisteme pentru stingerea incendiilor, dar și pentru descarcerare. Odată cu primirea tehnicii moderne, pompierii și salvatorii au beneficiat și de uniforme noi, care, potrivit lor, sînt foarte confortabile și binevenite.

Prezent la eveniment, premierul Pavel Filip a afirmat: „A fost depusă o muncă grea, la capătul căreia avem un rezultat frumos, de care vor beneficia cetățenii Republicii Moldova. 23 de autospeciale vor permite scurtarea timpului de intervenție, atunci cînd fiecare minut, fiecare secundă se poate măsura nu doar prin pagube materiale, dar și prin vieți omenești”.

Pompierii și salvatorii s-au arătat extrem de mulțumiți de noile mașini de care vor beneficia în viitor, afirmînd că le vor fi de mare ajutor atunci cînd vor exista situații excepționale. Ei sînt satisfăcuți și de modul în care sînt dotate aceste autospeciale, menționînd că mașinile pe care le foloseau pînă în prezent erau într-o stare deplorabilă și aveau impedimente în timpul urgențelor.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?