X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Presa: Timoșenko se pregătește pentru un nou maidan

29 sep. 2016,, 20:00   Externe
5959 4
СМИ: Тимошенко готовит новый Майдан в Киеве
Foto: livejournal.com

Partidul lui Iulia Timoșenko „Batikivșcina” se pregătește în această toamnă către acțiuni de protest masive la Kiev.


Acest fapt l-a comunicat joi, 29 septembrie, publicația „Apostrof”, cu referire la surse proprii.

Se comunică că principalul motiv pentru proteste vor fi tarifele înalte la serviciile comunale. „Organizațiile publice, ale căror activități sînt legate de Iulia Timoșenko, au achiziționat de la 300 la 500 de corturi pentru a fi utilizate în acțiuni de masă. Acestea ar trebui să fie gata pînă la 1 octombrie”, se specifică în publicație.

Potrivit publicației, tensionarea situației este preconizată pentru octombrie, noiembrie și decembrie. Principalul obiectiv al viitoarelor proteste este obținerea alegerilor parlamentare anticipate, iar ulterior și a alegerilor prezidențiale.

Liderul Partidului „Batikivșcina” critică în mod regulat actualele autorități de la Kiev. La 19 septembrie Timoșenko a declarat că locuitorii orașului Lviv sînt dezamăgiți de politicienii care au venit la putere în Ucraina în urma Maidanului. Ea a subliniat că în vestul Ucrainei au început să vorbească mult mai bine despre fostul președinte al țării Viktor Ianukovici. Politicianul a adăugat că ucrainenii califică actuala politică a autorităților de la Kiev drept un genocid sistematic și conștient. „Dacă locuitorii Galiciei au o astfel de părere, vă puteți imagina ce gîndesc locuitorii altor regiuni”, a spus ea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?