Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Ucraina ia măsuri urgente pentru a spori securitatea Kievului

28 mar. 13:15   Externe
2397 0

În cadrul unei reuniuni a Consiliului de Apărare de la Kiev, au fost luate o serie de decizii pentru a asigura securitatea orașului, în contextul în care există amenințarea intrării în capitala ucraineană a unor grupuri de spionaj și sabotaj și a amenințărilor cu intensificarea atacurilor cu rachete.

Potrivit șefului Administrației Militare a orașului Kiev (AMK), Serghei Popko, motivul reuniunii Consiliului de Apărare al orașului a fost reprezentat de recentele declarații ale liderilor ruși cu privire la intențiile lor de a crește numărul de atacuri cu rachete îndreptate împotriva Ucrainei și a Kievului în special, a relatat RBC-Ucraina. Acest lucru este confirmat de ultimele atacuri cu rachete care folosesc arme cu cel mai scurt timp de sosire.

În plus, el a subliniat că nu este exclusă amenințarea unor încercări de pătrundere pe teritoriul orașului a unor grupuri de sabotaj și de recunoaștere (DRG) ale inamicului, implicarea agenților serviciilor de securitate rusești și a altor elemente de destabilizare a situației din capitală.

Potrivit AMK, ținând cont de aceste informații, Consiliul de Apărare de la Kiev a luat următoarele decizii:

Rezolvarea urgentă a problemelor legate de viitoarele evenimente din orașul Kiev, care prevăd implicarea unui număr mare de persoane.


Revizuirea documentelor de reglementare și administrative privind viața cetățenilor capitalei cu privire la funcționarea transportului public, a evenimentelor sportive, culturale, educaționale, medicale, de divertisment, precum și în locurile unde se adună oamenii pentru a asigura siguranța cetățenilor.

Toate structurile de forță și militare din Kiev, în conformitate cu competențele lor, să sporească atenția asupra locurilor în care se adună oamenii, pentru a asigura respectarea securității și ordinii publice în capitala Ucrainei. Să asigure toate măsurile necesare care contribuie la siguranța cetățenilor din Kiev.

Toate structurile responsabile și deținătorii de bilanț ai structurilor de protecție a sistemului protecției civile să asigure accesul constant al populației la adăposturi și disponibilitatea de utilizare a "punctelor de indestructibilitate".

Separat, rețelele de socializare vor fi monitorizate pentru a detecta răspândirea dezinformărilor, provocărilor și a altor informații menite să destabilizeze situația din capitală.

"Locuitorii Kievului sînt rugați să păstreze calmul. Să nu intre în panică. Luăm măsuri preventive pentru a ne asigura că Kievul și locuitorii săi sînt protejați în mod eficient", a adăugat Serghei Popko.

5
4
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?