X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4021

Kerry a declarat despre sentimentul de "realitate paralelă" din cauza discursului Lavrov

22 sep. 2016,, 10:00   Externe
2400 0
Керри заявил о чувстве «параллельной реальности» из-за речи Лаврова
Foto: ria.ru

John Kerry a declarat că el a avut sentimentul de "realitate paralelă", în timpul discursului lui Lavrov cu privire la situația din Siria.


Contradicțiile Rusiei și SUA s-au intensificat după bombardarea convoiului umanitar în provincia Aleppo, la 19 septembrie.

Secretarul de stat al SUA John Kerry a declarat că s-a simțit ca și cum s-ar fi aflat într-un "univers paralel", ascultînd discursul lui Serghei Lavrov, ministrului rus de Externe, la briefingul Consiliului de Securitate din cadrul Adunării Generale a ONU, transmite Reuters.

În discursul său Lavrov a solicitat să fie realizată o "anchetă minuțioasă și imparțială" referitor la atacul aerian din 19 septembrie asupra convoiului în Siria, provincia Aleppo. Oficialul a declarat că acordurile Rusiei și SUA, încheiate pe data de 9 septembrie, la Geneva, vor funcționa doar în contextul abordării complexe a tuturor părților față de această problemă.

Lavrov a menționat că termenele armistițiului le-a respectat doar Armata Siriană și opoziția nu a răspuns la aceasta cu "reciprocitate". "Am adus la cunoștința colegilor noștri americani despre aproximativ 300 de cazuri de încălcare a încetării ostilităților din partea "Ahrar al-Sham" și din partea unei serii de alte grupuri de opoziție, numele și denumirile cărora ne-au fost transmise în listele acelor structuri, care au aderat, pare-se, la regimul de pacificare", îl citează pe Lavrov "RIA Novosti".

După discursul lui Lavrov, Kerry a declarat că incidentul din19 septembrie − atacul asupra convoiului umanitar în Siria, "trezește dubii" referitor la îndeplinirea angajamentul asumat de Rusia și Guvernul Siriei, prevăzut în Acordul de la Geneva.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?