Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4068

Guvernatorul BNM a propus candidaturile la funcţia de viceguvernatori

21 sep. 2016,, 08:30   Societate
2499 0
Президент Нацбанка предложил две кандидатуры на пост вице-президентов НБМ
Foto: noi.md

Vladimir Munteanu şi Cristina Harea sînt candidaţii la funcţia de viceguvernatori ai Băncii Naţionale.


Propunerea a fost făcută de guvernatorul BNM, Segiu Cioclea, la întrevederea de marţi cu preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Potrivit comunicatului, speakerul a spus că va solicita Comisiei juridice, numiri şi imunităţi să examineze în regim de urgenţă aceste candidaturi pentru a fi înaintate Parlamentului spre aprobare.

"În cadrul discuţiilor, guvernatorul a prezentat situaţia curentă de la BNM, evoluţiile înregistrate şi acţiunile întreprinse de banca centrală pentru asanarea şi consolidarea sistemului financiar-bancar al Republicii Moldova. Oficialii au mai discutat despre nivelul de pregătire a legislaţiei financiar-bancare, o prioritate a sesiunii de toamnă a Parlamentului, precum şi stadiul acţiunilor întreprinse de Banca Naţională privind executarea precondiţiilor FMI în vederea semnării unui nou program cu RM şi acordarea unei asistenţe tehnice pentru restabilirea sistemului financiar-bancar", se menţionează în comunicat.

Vladimir Munteanu a activat la BNM în perioada 1992-2000, unde a ocupat inclusiv funcţia de şef al departamentului Operaţiuni de schimb valutar şi Relaţii Internaţionale. Cunoaşte bine sistemul bancar al RM, are o mare experienţă şi are capacităţi de administrare bancară. În prezent lucrează în Africa, fiind reprezentantul unei organizaţii financiare internaţionale.

Unii bancheri consideră că candidatura lui Munteanu la funcţia de viceguvernator poate fi apreciată drept "una demnă şi acceptabilă pentru această funcţie".

În martie 2016, Munteanu a fost examinat de comisia de concurs pentru funcţia de guvernator al BNM, ocupând locul patru. Pe primul loc s-a aflat Sergiu Cioclea, pe care Parlamentul l-a aprobat în calitate de guvernator al BNM.

Cristina Harea conduce pentru al cincilea an consecutiv Camera Americană de Comerţ din Moldova (AmCham Moldova). Are experienţă în gestionarea fondurilor de investiţii directe, a fost membru al Consiliului de Administrare a mai multor bănci şi companii financiare din Modlova şi Ucraina, inclusiv la "Total Leasing" şi "FinComBank", a reprezentat "Western NIS Enterprise Fund".


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?