Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Venezuela: Școlile nu mai au alimente, acuză statul Miranda

20 sep. 2016,, 11:10   Externe
2591 0

Жители Венесуэлы начали питаться на помойках супермаркетов
Foto: lenta.ru

Guvernatorul statului Miranda, Henrique Capriles, lider al opoziției venezuelene, a decretat luni starea de urgență alimentară din cauza "lipsei de hrană" pentru școli, relatează AFP.


"Decretăm urgența alimentară în statul nostru", a declarat într-o conferință de presă acest lider al opoziției care îl acuză pe președintele Nicolas Maduro de penuria de alimente și medicamente care lovește țara.

Opoziția venezueleană, care a cîștigat alegerile legislative la sfîrșitul lui 2015, cere insistent organizarea unui referendum revocator pentru a scurta mandatul actualului șef al statului.

Starea de urgență alimentară în Venezuela permite deblocarea de resurse pentru a furniza alimente școlilor, căminelor pentru pensionari sau persoane cu handicap, dezvoltarea cooperării dintre firmele private și ONG-urile din acest sector.

"Ne aflăm în fața unei probleme provocate de lipsă de hrană, nu există suficientă hrană pentru locuitorii acestei țări", a acuzat Henrique Capriles.

Venezuela, a cărei economie este devastată de prăbușirea cursului petrolului, are în prezent cea mai mare rată a inflației la nivel mondial, estimată de FMI la 720% pentru anul în curs, și o penurie care afectează 80% din alimente și medicamente, în lipsa dolarilor pentru a le importa.

Președintele Nicolas Maduro, care a găzduit la sfîrșitul săptămînii un summit al Mișcării de Nealiniere, a afirmat sîmbătă într-un discurs că guvernul său este victima unui "atac imperialist" din partea SUA și a unui "război economic" care încearcă să-l destituie.

Cu 2,7 milioane de locuitori, Miranda este al doilea stat ca populație din Venezuela, țară cu 27,2 milioane de locuitori, potrivit ultimului recensământ din 2011.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?