Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Venezuela se va alătura în curînd BRICS

20 feb. 11:45   Externe
1588 0

Despre intenția respectivă a anunțat președintele țării, Nicolas Maduro, în emisiunea programului „Cu Maduro Plus”.

„Tendința de apariție a unei lumi noi și de consolidare a BRICS este ireversibilă, iar Venezuela se va alătura în curînd BRICS”, a spus el.

Maduro a anunțat dorința Venezuelei de a se alătura BRICS la sfîrșitul lunii mai 2023. El a menționat că asociația se transformă într-un mare magnet pentru cei care doresc o lume diferită și cooperare. Președintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva a evaluat pozitiv această inițiativă, menționînd că problema ar trebui convenită cu toate țările membre BRICS.

Potrivit Kremlinului, problema extinderii BRICS și intrarea Venezuelei în statutul său de membru necesită o discuție conceptuală. Secretarul de presă al președintelui rus Dmitri Peskov a menționat că acest subiect va fi pe ordinea de zi a summit-ului BRICS din Africa de Sud.

Din 2006, BRICS a inclus Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud. În august 2023, în urma unui summit de la Johannesburg, Argentina, Egipt, Etiopia, Iran, Emiratele Arabe Unite și Arabia Saudită au fost invitate să se alăture asociației. La sfîrșitul anului 2023, președintele argentinian Javier Miley a trimis o scrisoare oficială liderilor țărilor BRICS, în care a notificat decizia conducerii țării de a nu adera la BRICS. La 1 ianuarie 2024, Rusia a preluat președinția organizației.

10
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?