Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

CNA, despre măsurile întreprinse în urma unui articol publicat de NOI.md

2 sep. 2016,, 10:35   Politică
3967 0
НЦБК сообщил о принятых мерах после выступления NOI.md
Foto: noi.md

La 16 august a fost publicat articolul Ce se ascunde în spatele datei hotărîrii de Guvern» despre faptul că în hotărîrile Parlamentului Republicii Moldova este indicată data ADOPTĂRII lor, iar în cele ale Guvernului RM – data PUBLICĂRII.


Și această neregulă se începe de la legi, deoarece în două legi identice după conținut, adoptate de același organ legislativ, una și aceeași noțiune are două definiții.

Și deseori actele normative adoptate de Guvern, după publicare și intrarea lor în vigoare, încurcau intereselor cuiva, din care cauză apărea ”necesitatea” de a tărăgăna publicarea și punerea lor în vigoare. Iar acest fapt, în cele mai dese cazuri, conține elemente de corupție.

Cum era de așteptat, primii au reacționat cei de la Centrul Național Anticorupție (CNA), care l-au informat pe autorul articolului că Ministerul Justiției a inițiat elaborarea unui proiect de lege prin care pentru deciziile Guvernului se prevede o modificare: în loc de «data publicării» va fi introdusă «data adoptării».

Proiectul respectiv este publicat pe portalul Ministerului Justiției pentru consultări publice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?