X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Uganda va extinde comerţul cu Moldova

1 sep. 2016,, 10:15   Economie
3004 0
Уганда расширит торговлю с Молдовой
Foto: sharji.net

Moldova şi Uganda planifică să dezvolte cooperarea comercial-economică între ambele ţări şi să majoreze volumul achiziţiilor de producţie diversificată, comunică NOI.md.


Potrivit comunicatului Ministerului Economiei, acest subiect a fost discutat în cadrul întrevederii șefei Direcției generale cooperare economică internațională a Ministerului Economiei al Republicii Moldova, Mihaela Gorban, cu ambasadorul Ugandei în țara noastră, cu sediul la Moscova, Moses Ebuk.

Părţile au examinat stadiul actual al relațiilor comercial-economice dintre Moldova și Uganda, precum și impulsionarea acestora în viitor.

În opinia interlocutorilor, în relațiile comercial-economice dintre ambele state nu este utilizat întreg potențialul existent de schimburi economice, fiind rezerve pentru dezvoltarea acestora în viitor. În context, diplomatul ugandez a menționat interesul sporit al autorităților de la Kampala de a avansa în relațiile cu Republica Moldova, în special, în domeniul procesării produselor agroalimentare.

Părțile au discutat eventuala majorare a schimburilor comerciale dintre ambele ţări prin creșterea importurilor din Uganda a tutunului, florilor, ceaiului, cafelei, precum și exporturilor din Moldova, în special, a cerealelor, fructelor, legumelor, medicamentelor etc.

În opinia ambasadorului Moses Ebuk, semnarea unui acord privind promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor ar permite nu doar dezvoltarea relațiilor comercial-economice dintre două state, dar ar permite și inițierea unor proiecte investiționale.

În anul 2015, volumul comerțului exterior al Moldovei cu Uganda a înregistrat în total 864 mii de dolari.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?