X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4055

Ce vom sărbători, 25 ani de la proclamarea independenței sau independența propriu zisă?

24 aug. 2016,, 08:15   Politică
6045 3
Что будем праздновать? 25 лет провозглашения независимости или фактическую независимость?
Foto: ipn.md

Guvernul preconizează să examineze în cadrul ședinței din 24 august curent 13 chestiuni, inclusiv două informații și remanieri de cadre, informează NOI.md.


Ministerul Educației și Ministerul Culturii vor prezenta informații verbale.

Ministerul Educației – despre mersul pregătirilor acțiunilor de organizare și desfășurare a noului an școlar 2016-2017.

Ministerul Culturii va informa despre mersul pregătirilor acțiunilor consacrate aniversării a 25-a a proclamării independenței Republicii Moldova.

Ministerul Educației va propune un proiect de hotărîre cu privire la acordarea dreptului de organizare a studiilor superioare de doctorat unor instituții de învățămînt superior. În total, de acest drept se vor folosi 22 de instituții.

Ministerul Muncii va propune modificări la normele de cheltuieli în bani pentru întreţinerea persoanelor cazate în instituţiile sociale. Se vor indexa cu 6,8%, începînd cu 1 august a.c., Normele de cheltuieli în bani privind asigurarea cu produse alimentare, medicamente şi materiale de pansament, îmbrăcăminte, încălţăminte, inventar moale, produse igienico-sanitare, jocuri şi jucării a persoanelor cazate în instituţiile sociale de toate tipurile şi nivelurile.

Centrul Național Anticorupție va propune spre aprobare inițierea negocierilor asupra acordului de cooperare între CNA din RM și MAI al României în domeniul prevenirii și combaterii corupției.

Logic ar fi fost ca negocierea și semnarea acordurilor de combatere a corupției să se permită între MAI al RM și MAI al Romaniei sau CNA din RM și DNA din România. Altfel cineva se amestecă în eparhie străină.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?