X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

La Сhişinău îşi va desfăşura lucrările şcoala moldo-germană

23 aug. 2016,, 09:45   Societate
3790 0
Молдо-немецкая школа пройдет в Кишиневе
Foto: noi.md

În perioada 24 august-13 septembrie la Chişinău îşi va desfăşura lucrările şcoala de vară moldo-germană cu genericul "Ethnos şi regionalism: aspecte istorice, culturale şi sociale".


Organizatorii au comunicat că deschiderea oficială a cursurilor, care vor avea loc pentru a opta oară, va fi pe 25 august la Biblioteca Naţională. Cursurile sînt organizate de Institutul Moldova din Leipzig, în colaborare cu Facultatea de Istorie şi Filozofie a Universităţii de Stat din Moldova şi Serviciul German de Schimb Academic (DAAD). La cursuri vor participa studenţi din diferite universităţi germane.

Programul şcolii de vară include cîteva întîlniri cu reprezentanţii diferitor instituţii guvernamentale şi organizaţii ale societăţii civile. De asemenea, este planificat un curs intensiv de română, pentru ca participanţii la eveniment să-şi formeze şi să-şi perfecţioneze deprinderile comunicative. Totodată, vor fi organizate excursii atît la Chişinău, cît şi în alte localităţi. Oaspeţii vor vizita, în special, Comrat şi Tvardiţa, Bender şi Tiraspol, precum şi vom merge în excursie la Odessa.

Şcoala de vară moldo-germană este sprijinită financiar de Ministerul Federal pentru Educaţie şi Cercetare, în cadrul programului "go east - Sommerschulen" al Serviciului German de Schimb Academic (DAAD). Aceasta a fost iniţiată de către preşedintele Moldova-Institut Leipzig, profesorul şi academicianul Klaus Bochmann, în anul 2009, cu scopul de a crea o punte de legătură între tinerii din ambele ţări şi de a spori interesul studenţilor şi doctoranzilor din Germania pentru Republica Moldova şi pentru limba română.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?