X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1415

Negruța: Doar patru persoane știu ce e scris în Acordul tehnic cu FMI

22 aug. 2016,, 16:54   Economie
5117 4

Foto: allmoldova.com

Angajamentele prevăzute în Acordul tehnic încheiat cu FMI ar putea provoca tensiuni în următoarele luni, consideră fostul ministru al Finanțelor Veaceslav Negruța, citat de NOI.md.


Fostul ministru afirmă că doar patru demnitari de stat cunosc ce prevede acel acord tehnic încheiat cu negociatori din partea FMI, lucru care va încinge spiritele în interiorul coaliției de guvernare.

„Există o scrisoare de intenție semnată de patru funcționari sus-puși, dar, din păcate, toate angajamente care sînt în acea scrisoare de intenție și în anexele documentului nu sînt aduse nici la cunoștința colegilor din Guvern, nu mai zic de cei din Parlament, care urmează în timpul cel mai apropiat să realizeze precondițiile, pentru ca la Washington să fie adoptată o decizie favorabilă Moldovei. De aici o să apară surprize și tensionări în lunile ce urmează”, a explicat Negruța în cadrul unor dezbateri publice.

Fostul ministru a mai remarcat că în ultimii trei ani s-au depus eforturi mari pentru ca un acord de finanțare cu FMI să nu existe. Potrivit lui, la ora actuală, memorandumul cu FMI este unica șansă pentru a scoate Moldova din izolarea în care a fost împinsă de propriile autorități.

„Nu e vorba doar de aspectul financiar al acestui document, acesta este unicul mijloc pentru a i se impune guvernării anumite angajamente. Este pentru prima dată cînd va fi pus accentul pe lupta cu corupția, reforma justiției – lucru care nu s-a mai întîmplat în înțelegerile anterioare cu FMI, deci problematica a fost fixată corect”, a concluzionat Negruța.
Precizăm că din grupul de negociatori care a discutat cu FMI fac parte ministrul Economiei, cel al Finanțelor, al Muncii și guvernatorul BNM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав