Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Moldova a reapărut în clasamentul țărilor cu medalii la Jocurile Olimpice de la Rio

20 aug. 2016,, 12:50   Sport
6617 1

Moldova a reapărut în clasamentul țărilor cu medalii la la Jocurile Olimpice de la Rio
Foto : mail.ru

Update 11:27 Moldova a reapărut în clasamentul țărilor cu medalii la Jocurile Olimpice de la Rio.


Totuși instituțiile de resort nu au venit cu o informație oficială dacă moldoveanul Serghei Tarnovschi va putea continua evoluția sa la Rio.

Pe data de 19 august, urmare a multiplelor adresări ale Comitetului Național Olimpic și Sportiv (CNOS) al Republicii Moldova, Federația Internațională de Canoe (FIC) a publicat actul oficial, datat cu 19 august, în baza căruia sportivul Serghei Tarnovschi nu a fost admis la startul competiției la proba de C-2 1000m.

Federația Internațională i-a aplicat sportivului suspendare provizorie pînă la clarificarea situației.

Într-un comunicat de presă al CNOS, instituția anunță că nu a fost înștiințată oficial de FIC Comitetul Internațional Olimpic sau Asociația Mondială Antidoping despre acest caz, așa cum prevede procedurea, și, respectiv, nu este în măsură să ofere detalii suplimentare.

Pină la momentul dat nu a fost pronunțată nicio decizie cu privire la suspendarea medaliei lui Serghei Tarnovschi și discalificarea lui.

Pe 18 august, presa internațională a scris despre faptul că moldoveanul Serghei Tarnovschi, care a adus prima medalie la Jocurile Olimpice de la Rio a fost descalificat.

Serghei Tarnovschi s-a situat pe poziția a treia la proba de caiac canoe sprint, din cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio și a luat medalia de bronz, prima în palmaresul Moldovei.

Pentru această victorie, care acum este sub semnul întrebării, sportivul moldovean urma să primească din partea statului 2 milioane de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?