Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Igor Munteanu: Guvernul Filip spune lucrurile pe jumătate

18 aug. 2016,, 15:55   Politică
5523 4

Foto: noi.md

Deși Pavel Filip s-a lăudat recent în fața americanilor că lucrurile în țară merg într-o direcție bună, în realitate, niciuna dintre problemele vitale ale sistemului politic și financiar-bancar încă nu a fost rezolvată.


Opinia aparține analistului politic Igor Munteanu, director executiv al Institutului pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale „Viitorul”, citat de NOI.md.

Potrivit lui Munteanu, editorialul semnat de Pavel Filip pe portalul american de bloguri „The Hill” ridică mari semne de întrebare. „Dacă citești de la început și pînă la capăt, acest articol pare foarte laudativ, nu vine cu informații noi, este mai degrabă «laudă-mă gură, că ți-oi da friptură». Nu este ceva care într-un fel să depășească blocajele, deficitul de imagine pozitivă pentru Republica Moldova, care a fost afectată de pagube semnificative legate de miliard, legate de disfuncționalitatea instituțiilor de stat. Filip se laudă cu faptul că a scăzut prețul energiei electrice sau că s-a ieftinit prețul la medicamente și alte lucruri. Total eronat”, a menționat Igor Munteanu într-un interviu pentru Europa Liberă.

Expertul de la IDIS „Viitorul” a criticat și faptul că PD, în plină criză financiară, a semnat un contract în valoare de 600 de mii de dolari cu o companie de lobby americană, ”Podesta Group”, pentru "promovarea imaginii Republicii Moldova".

„Nu știu care sînt scopurile acestui contract de 600 de mii de dolari și, în general, îmi pare delirant faptul că se încheie contracte de consultanță de acest gen în condițiile unei profunde crize financiare. Marea problemă a Guvernului e că își pune mizele în foarte multe coșuri, spune lucrurile pe jumătate, nu luptă cu toate puterile pentru acea investigație comprehensivă și eliberatoare de care are nevoie pentru a se spăla de păcatele corupților din guvernele trecute”, a comentat Munteanu.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?