X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Moscova, lovită de cele mai puternice ploi din ultimii 130 de ani (FOTO)

17 aug. 2016,, 10:40   Externe
2595 0

Ливни в Москве побили рекорд почти 130-летней давности (ФОТО)
Foto: libertatea.ro

Moscova se confruntă cu cele mai grave inundații după ce o ploaie torențială care a căzut luni în capitala Rusiei a depășit un record vechi de aproape 130 de ani pentru jumătatea lunii august, precipitațiile cifrîndu-se la circa 48 de milimetri.


„Un nou record istoric pentru jumătatea lunii august a fost înregistrat la Moscova, cu un nivel cumulat de 48 de milimetri de precipitații de la începutul zilei, în timp ce temperaturile diurne în capitala rusă nu au depășit 14 grade Celsius”, a informat Centrul într-un comunicat. Recordul precedent pentru 15 august, cu 25,2 milimetri de precipitații, a fost înregistrat la Moscova în 1887, se adaugă în comunicat.

Apele s-au revărsat pe străzile capitalei ruse şi au intrat în subsolurile clădirilor. Şoferii surprinşi în trafic au rămas blocaţi, iar două sute dintre ei au avut nevoie de ajutorul pompierilor pentru a ieşi din maşini, iar 80 de persoane au fost evacuate, a anunțat ministerul rus pentru Situații de Urgență.

Au avut de suferit şi pasagerii metroului, fiindcă apa a inundat şinele şi a blocat circulaţia din subteran. „Sînt din Moscova, dar situația asta e nouă pentru mine. Nu mi-aș fi imaginat că așa ceva este posibil”, a declarat Kseniya Bashmakova.

Șoferi și pietoni circulau cu greu încă de luni dimineața pe străzi și trotuarele inundate în întreaga Moscovă. Sistemele de scurgere a apei nu au făcut față. „Serviciile de urgență din oraș lucrează de zor, dar pur și simplu nu au unde să evacueze atîta apă”, a declarat un angajat al serviciilor de urgență.

Provocate de un ciclon venit din sud-est, ploile s-au abătut de duminică seară nu numai asupra Moscovei și a împrejurimilor sale, ci și asupra mai multor regiuni din centrul Rusiei — Kursk și Orel (sud-vest) și Belgorod (sud), unde s-au înregistrat furtuni violente, potrivit Centrului meteorologic rus. „Rămîne în vigoare o avertizare de ploi pentru majoritatea regiunilor din centrul Rusiei, îndeosebi pentru regiunea Moscovei”, a informat Centrul, adăugînd că precipitațiile urmează să se restrîngă de marți, cu o revenire a căldurii începînd de joi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?