X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Oazu Nantoi despre referendum: Este important să fie creat un precedent (VIDEO)

15 aug. 2016,, 15:45   Capitala
4866 5
Foto: a-tv.md

Chișinăul a devenit motiv de glume pe rețelele de socializare și asta pentru că orașul este administrat de o persoană care nu se gîndește la viitorul capitalei RM.


Declarația a fost făcută de vicepreședintele Partidului Popular European, Oazu Nantoi în cadrul emisiunii ”PriLiudno” la postul de televiziune Accent TV, referindu-se la referendumul pentru demiterea primarului Dorin Chirtoacă.

”Este foarte important nu doar în Chișinău, dar și în Republica Moldova de creat un precedent, când oamenii vor putea în mod democratic prin referendum să-și expună părerea față de o persoană sau alta aleasă într-o funcție, în cazul dat față de primarul general”, consideră Oazu Nantoi.

În context, președintele fracțiunii PPEM în CMC a menționat că din cauza incapacității primarului general de a ajunge la un consens cu consilierii municipali, orașul Chișinău a ajuns într-o stare deplorabilă.

”Această luptă a devenit un scop în sine, și cu regret oamenii au uitat că în acest oraș locuiesc 800 de mii de persoane. Este un haos în transportul public și pe drumuri. Eu locuiesc în apropiere de Piața Centrală, acolo în general este o clacă adevărată. Adică, în acest oraș sunt o mulțime de probleme, care nu sunt rezolvate”, susține Oazu Nantoi.

Amintim că grupul de inițiativă pentru organizarea și desfășurarea referendumului în vederea demiterii primarului de Chișinău nu poate demara procedura de colectare a semnăturilor pentru plebiscit. Asta pentru că decizia Judecătoriei sectorului Centru privind înregistrarea grupului de inițiativă a fost atacată la Curtea de Apel de reprezentanții lui Chirtoacă. În opinia reprezentaților grupului, procesul este tergiversat intenționat pentru ca referendumul să nu fie organizat concomitent cu alegerile prezidențiale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?