Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Apel către Delegația UE la Chișinău: „Poporul Moldovei este disperat”

15 aug. 2016,, 13:09   Societate
3348 3

Foto: noi.md

Reprezentanții mai multor organizații nonguvernamentale au mers astăzi la sediul Misiunii UE la Chișinău, pentru a le cere inițierea unei anchete internaționale, pe marginea fraudei din sistemul bancar, notează Noi.md.


Activiștii i-au atenționat pe delegații UE la Chișinău asupra necesității desfășurării unei investigații complete și obiective în acest caz, cu atragerea la răspundere a celor vinovați. În opinia lor, autoritățile moldovenești nu pot asigura o astfel de anchetă, întrucît se află în conflict de interese.

„Astăzi în Moldova nu avem un dosar care s-ar numi «furtul miliardului», sînt doar dosare separate, se mimează aceste arestări și eliberări din pușcărie. Noi ne face responsabili pentru a vă atenționa și a vă cere ajutorul. Poporul este într-o stare disperată, lupta noastră de doi ani de zile, protestele non-stop nu au clintit cu nimic această piramidă oligarhică care s-a instaurat aici. Dacă partenerii noștri de dezvoltare – UE, Consiliul Europei, SUA, dacă toți cei care pot pune umărul nu se vor implica, să știți că populația Moldovei va dispărea de pe harta lumii, și, aici va rămîne doar Republica Moldova a oligarhiei”, a precizat Valentin Dolganiuc, deputat în primul Parlament.

Reprezentanții UE la Chișinău au menționat că vor analiza atent demersul și își vor informa colegii de la Bruxelles în privința acestei solicitări.

”UE a cerut autorităților moldovenești să efectueze o investigație completă și obiectivă, precum și să adopte măsuri pentru a preveni asemenea escrocherii pe viitor. Este evident că situația din sectorul bancar trebuie stabilizată. Urmărim acest caz cu mare atenție și îngrijorare”, a declarat Wicher Slagter, șeful secției Politică și Economică din cadrul Delegației UE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?