Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Guvernarea este capabilă să fure voturi în ziua alegerilor – declarație

9 aug. 2016,, 10:16   Politică
4786 6

Foto: noi.md

Înaintarea unui candidat comun din partea PAS, PLDM și PDA la alegerile prezidențiale este un pas menit să sporească șansele partidelor proeuropene de opoziție. Astfel și-au explicat decizia de a face front comun la alegeri, liderii celor trei formațiuni, notează Noi.md.


Politicienii au relatat în cadrul unei emisiuni la Jurnal TV că deja sînt dezavantajați în acest scrutin electoral, după ce campania a fost limitată la o singură lună și există semnale că alegerile ar putea fi fraudate.

„Dacă facem niște calcule elementare ne dăm bine seama că de unii singuri șansele pentru a trece în turul II sînt destul de mici. Am conștientizat că trebuie să mergem cu un candidat. Deja această campanie este un fraudată. Știm care este situația cu presa concentrată în mîinile unei singure persoane, asta înseamnă acces inechitabil pentru candidați. Noi credem că această guvernarea este capabilă să fure voturi chiar în ziua alegerilor, de aici șansele în cazul înaintării separate a candidaților se micșorează”, a explicat liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu.

„Prin acest pas dăm un semnal important de unitate a forțelor reformatoare, anti-oligarhice. Sîntem deschiși și pentru alte entități politice, civice pentru a dialoga în continuare” a menționat la rîndul său liderul Platformei "Demnitate și Adevăr", Andrei Năstase.

Președintele PLDM, Viorel Cibotaru, a precizat că au fost examinate mai multe candidaturi în cadrul negocierilor, dar, din lipsă de timp, au fost selectați doar Andrei Năstase și Maia Sandu. „Noi din start ne-am axat pe figuri cunoscute, pe candidați care întrunesc șanse. Alegerea preşedintelui, în condiţiile statului capturat, a unui regres enorm în parcursul european, în condiţiile unei guvernări autoritare, acest proces trebuie să-i includă pe toţi”, a comentat Cibotaru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?