X 
Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Dumitru Diacov: ”Tactica de a-i face cu ou și cu oțet pe cei care nu sînt ca tine este una greșită”

7 feb. 05:45   Politică
3289 0

Atît în Transnistria, cît și în UTA Găgăuzia trăiesc cetățeni ai Republicii Moldova care au aceleași drepturi ca și noi și aceste drepturi trebuie protejate.

Opinia aparține fostului deputat PDM, Dumitru Diacov și a fost expusă în cadrul unei emisiuni televizate.

”Dacă noi privim atent ce se întîmplă în jurul nostru noi vedem că avem o situație neobișnuită, avem o nervozitate neobișnuită în Republica Moldova. Nu există acest dialog de care se vorbește mult timp și există aceste învinuiri reciproce. Pe de o parte Guvernarea toți hoți, bandiți și așa mai departe și ceilalți cataloghează în felul său guvernarea. Nu cred că este posibil să mobilizezi o societate la niște lucruri grandioase așa cum noi ne propunem sarcina, trăind într-o astfel de atmosferă. Eu cred că noi trebuie să facem tot ce e posibil ca și Guvernarea să se întoarcă cu fața spre oameni, ca și Guvernarea să discute nu contează îs găgăuzi, îs bulgari sau altă naționalitate. Indiferent de acest aspect ei sînt cetățeni ai Republicii Moldova. Foarte des urmărim situația cînd la un canal TV vine un reprezentant al Guvernării și îi face cu ou și cu oțăt ba pe ăștia din Transnistria, ba pe cei din UTA Găgăuzia, nu este normal acest lucru pentru că acolo sînt cetățeni ai Republicii Moldova, ei au aceleași drepturi ca și tine și învinuirile aceste reciproce nu este normală”, a declarat Diacov.

Mai mult decît atît, acesta spune că speră ca atitudinea Guvernării să se schimbe pe viitor.

”De aceea eu sper că o să treacă acest val de emoții și o să ne așezăm la masa de negocieri. Tactica de a face cu ou și cu oțet pe cei care nu sînt ca tine este una total greșită”, a spus fostul deputat.

27
1
0
3
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?