X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4065

Ex-deputat: Independenţa RM a devenit pentru elita politică doar eliberarea ei de control

8 aug. 2016,, 15:45   Politică
3512 1
Экс-депутат : Независимость РМ стала для политической элиты лишь освобождением ее от контроля
Foto: newsmoldova.ru

Moldova a primit independenţa de Rusia pe palme, însă acest dar nu a fost apreciat de elita politică, pentru care aceasta a devenit doar eliberarea ei de orice controale.


De această opinie este ex-deputatul Ilie Trombiţchi, care a comentat pentru Agenţia INFOTAG aniversarea a 25-a a independenţei Moldovei.

El a amintit că: "iniţial, acest lucru a apărut în acţiunile agrarienilor, care şi-au luat diplomele universitare în schimbul unor sticle de cognac şi care iată de ce nu au înţeles legătura între economie şi dezvoltarea economică a ţării".

"Ei pur şi simplu furau creditele. De altfel, o astfel de abordare faţă de "economia RM" a devenit un exemplu persistent pentru clasa de la guvernare", consideră fostul deputat.

Trombiţchi a remarcat că "pe parcursul a trei mandate parlamentare el a urmărit cum oamenii, fără nicio pregătire, se apucau de conducerea unor ramuri întregi".

"În timpul comuniştilor aceste procese s-au stopat. Însă ele au înflorit după acapararea statului. Jaful a devenit centralizat. După distrugerea industriei, s-au concentrat pe sectorul bancar", a spus el.

În opinia sa, "au fost 25 de ani de hoţie" şi deocamdată "cetăţenii nu au speranţe că Moldova s-ar putea transforma într-o Elveţie".

"De aceea, astăzi Moldova seamănă mai mult cu o ţară central-asiatică, cu caractere puternice de clan şi o corupţie puternică, decît cu o ţară europeană. Putem spune cu convingere că, pentru a reveni la un mod de viaţă sănătos, ţara are nevoie de o intervenţie chirurgicală, de care însă opoziţia actuală nu este în stare", a spus Ilie Trombiţchi.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?