Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

A scăpat din Iadul din Siria și acum înoată la Jocurile Olimpice de la Rio (VIDEO)

6 aug. 2016,, 19:00   Externe
4432 0

Впервые участие в Олимпиаде примет команда беженцев (ВИДЕО)
Foto: youtube.com

Povestea uluitoare a unei refugiate din Siria a făcut înconjurul ziarelor din întreaga lume.


Aceasta a scăpat din infernul din țara ei, măcinată de război, iar acum participă la Jocurile Olimpice de la Rio pentru Germania.

Yusra Mardini și sora ei, Sarah, au plecat din Damasc în augsut 2015. Au ajuns în Liban, iar apoi în Turcia de unde au decis să traverseze Marea Egee pentru a ajunge în Europa Occidentală. Însă, barca pe care se aflau, căra 20 de oameni, deși era construită doar pentru șase persoane, și a început să se umple de apă la doar 30 de minute de la plecare din Turcia. Deși erau speriate, cele două surori au sărit imediat în apa rece și împreună cu alți doi bărbați au împins barca spre mal, timp de trei ore, salvînd viețile tuturor.

Yusra şi sora ei au pornit-o spre Germania, unde au ajuns după 25 de zile. Trimise într-un centru de refugiaţi din Berlin, tinerele siriene i-au povestit unui translator că sînt înotătoare de performanţă şi că vor să-şi continue cariera sportivă, iar un antrenor , pe nume Sven Spannerkrebs, s-a oferit să le antreze pe amîndouă pentru Jocurile Olimpice din 2020.

Însă, când Comitetul Olimpic a creat prima echipă a refugiaților la Jocurile Olimpice de la Rio 2016, ea a reuşit să obţină un loc în această echipă și să participe de anul acesta.

Sven Spannekrebs, antrenorul Yusrei: „M-a inspirat de prima dată. Este directă şi foarte concentrată. Ideal pentru un antrenor. Să faci parte din prima echipă a refugiaţilor este ceva special. Uneori cred că e ceva istoric”.

Yusra a învăţat repede limba germană şi şi-a făcut şi prieteni. Yusra Mardini: „Vreau să le spun tuturor că mie chiar îmi lipsește Damascul, Însă, vreau să demonstrez că după chin şi furtună vin şi zile bune. Aş vrea ca oamenii să nu renunţe la visele lor.”

Visul tinerei din Siria este să se califice şi la Jocurile Olimpice de la Tokio, din 2020.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?