X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Petrenco şi grupul adepţilor lui rămîn sub control jurisdicțional

3 aug. 2016,, 13:40   Societate
2361 0
Петренко и группа его сторонников остаются под судебным контролем
Foto: rodina.md

Controlul jurisdicțional faţă de preşedintele Partidului “Casa noastră – Moldova”, liderul Mişcării “Blocul Roşu”, Grigore Petrenco, şi grupul adepţilor lui a fost prelungit cu 30 de zile.


În acest mod Judecătoria sectorului Rîşcani al capitalei a aprobat demersul procurorilor. Procurorul Nicu Şendrea, citat de NewsMaker, la şedinţa din 3 august a specificat că această măsură preventivă nu încalcă drepturile suspecţilor, comunică NOI.md.

Procurorul a insistat asupra prelungirii acţiunii măsurii preventive sub formă de control jurisdicțional, argumentînd aceasta prin faptul că în cazul anulării ei membrii “grupului Petrenco” se pot sustrage procedurii de justiţie sau exercita presiune asupra martorilor. Potrivit spuselor lui Şendrea, suspecţii au, de asemenea, un comportament nedemn în cadrul audierilor cauzei lor.

Avocaţii membrilor “grupului Petrenco” au calificat drept nefondat demersul părţii acuzării. Potrivit spuselor avocatului Ana Ursachi, jumătate din clienţii ei nici nu au paşapoarte de uz extern. Apărarea a insistat, de asemenea, asupra faptului că procedura prelungirii controlului jurisdicțional tergiversează examinarea cauzei în fond.

La şedinţa precedentă, din 4 iulie, judecata a satisfăcut cererea avocaţilor de a permite părăsirea de către suspecţi a oraşului Chişinău, unde au loc audierile dosarului lor şi a se deplasa liber pe teritoriul Moldovei. Atunci avocaţii au declarat că interdicţia de a părăsi oraşul le creează clienţilor incomodităţi în muncă, deoarece nu le permite să meargă în călătorii de afaceri.

Preşedintele Partidului “Casa noastră – Moldova”, liderul Mişcării “Blocul Roşu”, Grigore Petrenco, şi şase adepţi ai acestuia au fost reţinuţi după acţiunea de protest din 6 septembrie 2015, care a avut loc în faţa Procuraturii Generale. La 22 februarie membrii “grupului Petrenco” au fost transferaţi în arest la domiciliu. La 26 aprilie, prin decizia judecătoriei sectorului Rîşcani, ei au fost puşi în libertate din arest la domiciliu, dar li s-a instituit control jurisdictional cu interdicţia de a pleca din oraş, care a fost anulată doar la 4 iulie. Totodată, interdicţia de a părăsi ţara rămîne în vigoare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?