Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Poroşenko a relatat despre războiul declanşat de Moscova împotriva Kievului creştin

28 iul. 2016,, 19:00   Externe
5345 15
Порошенко рассказал о развязанной Москвой войне против Златоверхого Киева
Foto: ruvr.ru

Preşedintele Ucrainei, Piotr Poroşenko, a relatat că „Moscova a declanşat război împotriva Kievului creştin”.


El a făcut această declaraţie la Kiev cu prilejul Zilei Creştinării Rusiei.

În afară de aceasta, şeful statului a menţionat că „Mîntuitorul ne învăţa că există o distincție clară între bine și rău şi, de aceea, bisericile trebuie să se determine ]n privința atitudinii faţă de evenimentele din Donbass”.

Cu două zile în urmă, două coloane ale Procesiunii Bisericii Ortodoxe Ucrainene a Patriarhiei Moscovei (BOU PM), care au pornit la 9 iulie din vestul ţării, de la Lavra Pecerska, şi la 3 iulie din est, de la Mănăstirea Sveatogorsk, s-au întîlnit la Kiev. După un tedeum pe Colina Vladimir, circa 80 de mii de credincioşi au trecut pe străzile oraşului spre Lavra Pecerska din Kiev.

Scopul procesiunii bisericeşti a fost îndemnul la instaurarea păcii în ţară, în particular în Donbass. Radicalii au încercat de nenumărate ori să stopeze procesiunea religioasă şi să nu le permită coloanelor să intre în capitala ucraineană. La 26 iulie, ministrul Afacerilor Interne al Ucrainei, Arsen Avakov, a ordonat blocarea mişcării coloanelor spre Kiev. El a declarat că a fost impus să adopte astfel de măsuri pentru că au fost descoperite „mine false şi marcaje de luptă reale cu grenade pe traseul planificat al procesiunilor”.

În martie Poroşenko a declarat că, deşi „urăşte să lupte cu Rusia, în calitate de comandant suprem trebuie să apere Ucraina”. Totodată, el a opinat că „agresiunea” Moscovei a devenit un stimulent pentru „aspiraţiile europene ale ucrainenilor”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?