Transnistria stiri: 1403
Preşedintele stiri: 4062

Moldova şi Ucraina: proiecte comune în domeniul transportului şi infrastructurii drumurilor

28 iul. 2016,, 14:30   Economie
2633 1
Молдова и Украина обсуждают совместные проекты в области транспорта и дорожной инфраструктуры
Foto: novostipmr.com

Reprezentanţii ministerelor de profil din Moldova şi Ucraina examinează la Chişinău probleme ale cooperării şi implementării proiectelor în domeniul transportului şi infrastructurii drumurilor.


În special, discuţii în acest sens vor fi purtate la 28-29 iulie 2016 de către membrii delegaţiei Ministerului Infrastructurii din Ucraina şi reprezentanții Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor din Moldova, transmite NOI.md.

Grupurile de lucru vor fi conduse de viceministrul Infrastructurii de la Kiev Victor Dovgani și viceminiștrii Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor Vitalie Rapcea și Sergiu Bucataru.

Ei vor examina conexiunea suplimentară la coridorul TEN-T Edineț-Otaci-Moghilov-Podolsk- Vinnița; reparația porțiunii de drum de la punctul de trece al frontierei Tudora-Starokazacie pînă la traseul M15 Odessa-Reni; reparația unei porțiunii din traseul M13 de la vama Goian Nou – Platonov pînă la traseul M05 Kiev-Odessa (Liubașevka).

De asemenea, vor fi examinate propunerile de a construi un pod peste Nistru în regiunea Soroca-Iampoli şi deschiderea circulației pe podul de pe Nistru între localitățile Unguri și Bronița.

În domeniul transportului rutier părţile vor examina gradul de pregătire pentru semnarea Protocolului de modificare a Acordului privind transportul rutier internațional, dintre Guvernul Republicii Moldova și cel al Ucrainei, semnat pe 20 martie 1993. În document urmează a fi incluse prevederile de liberalizare a traficului de mărfuri, dar și călători între cele două state. Părţile vor discuta şi extinderea accesului transportatorilor pe teritoriul celor două ţări.

În domeniul transportului feroviar, reprezentanţii ministerelor de profil ale celor două ţări vor discuta perspectivele de organizare a transportului de mărfuri din Asia în Europa. Tranzitarea teritoriului Republicii Moldova; dezvoltarea coridoarelor de transport feroviar Marea Neagră – Marea Baltică – Marea Caspică; reabilitarea porțiunii căii ferate dintre Basarabeasca și Berezino; deschiderea cursei feroviare Chișinău-Odesa, care va fi operată de garniturile modernizate în România.

Rezultatele negocierilor vor fi anunţate la conferinţa comună a părţilor, ce va avea loc pe 29 iulie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?