X 
Arşiţa stiri: 174
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1455

Orban: "Ungaria nu va bloca aderarea Ucrainei la UE"

25 iun. 14:45   Externe
2807 0

Premierul ungar Viktor Orban a criticat negocierile privind aderarea Ucrainei la UE, dar a promis că nu va bloca aderarea acestei țări la UE.

Orban a făcut această declarație într-un interviu acordat grupului media Funke, cuvintele sale fiind citate de cotidianul Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ).

"Ungaria nu este de acord cu procesul, dar nu îl blocăm și susținem începerea negocierilor", a declarat premierul.

Potrivit lui Orban, negocierile de aderare a Ucrainei la UE sînt un "proces cu motivație pur politică". El consideră că UE ar trebui să studieze mai întîi care ar fi consecințele admiterii Ucrainei în bloc în stare de război, cînd granițele țării sînt neclare. Orban a sugerat, de asemenea, amînarea chestiunii aderării Ucrainei la UE pentru cinci pînă la zece ani.

Anterior, Orban a declarat că Ungaria nu va participa la misiunea militară din Ucraina pe care NATO intenționează să o înființeze. "Occidentul vrea să învingă Rusia sub conducerea americanilor și a etatismului Germaniei. Este fără speranță și va trebui să plătească un preț atît de mare încît nu merită", a spus el.


Negocierile de aderare a Ucrainei la UE încep la 25 iunie, la prima conferință interguvernamentală Ucraina-UE de la Luxemburg. Consiliul UE trebuie, de asemenea, să aprobe textul unui acord de securitate între Ucraina și blocul comunitar. După aceea, Comisia Europeană va începe să analizeze legislația ucraineană.

4
1
0
0
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав