X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Moldelectrica și Transelectrica din România au semnat un acord de colaborare

26 iul. 2016,, 16:30   Economie
3619 0
Moldelectrica и румынская Transelectrica подписали соглашение о сотрудничестве
Foto: mail.ru

Compania moldovenească Moldelectrica și Transelectrica din România au semnat un acord de colaborare a ambelor întreprinderi în domeniul energiei electrice, comunică NOI.md.


Potrivit comunicatului Ministerului Economiei, documentul a fost semnat de directorii întreprinderilor nominalizate, Ghenadie Dimov și Toni Teau, în cadrul şedinţei de la Chişinău a grupului mixt de lucru în domeniul energiei electrice al Comisiei interguvernamentale România-Moldova, unde s-a discutat despre implementarea proiectelor privind realizarea lucrărilor complementare interconexiunilor reţelelor de transportare a energiei electrice şi gazului natural între ambele ţări.

Acordul semnat de Moldelectrica şi Transrelectrica presupune lucrări de investiții pentru modernizarea și dezvoltarea infrastructurii în sectorul energiei electrice din Moldova, acordarea de asistență tehnică prin punerea la dispoziție de experți și specialiști de înaltă calificare etc.

Documentul mai stabilește că Transelectrica și Moldelectrica vor coopera la implementarea proiectelor privind realizarea lucrărilor complementare interconexiunilor sistemelor energetice ale Moldovei şi României Isaccea-Vulcănești-Chișinău, Iași-Ungheni-Strășeni, Suceava-Bălți, precum și la construcția stațiilor back-to-back pentru fiecare linie în parte.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?