Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

La Moldelectrica a început evacuarea a zeci de tone de deșeuri toxice și cauciuc

17 feb. 12:45   Societate
2676 0

La Întreprinderea de Stat „Moldelectrica” a început marea curățenie.

Începînd cu acest an, a fost demarat un amplu proces de evacuare a deșeurilor toxice, stocate mulți ani în sediile teritoriale ale întreprinderii.

„Astfel, la începutul acestei săptămîni, circa 32 de tone de cauciuc au fost preluate de către un operator economic autorizat, urmînd să fie procesate în instalația de piroliză.

Procesul de piroliză va permite transformarea acestor deșeuri în resurse valoroase. O parte din cauciucuri va fi utilizată pentru producerea pavelelor din cauciuc, care vor fi folosite pentru acoperirea terenurilor de joacă, contribuind astfel la crearea unor spații de joacă sigure. Cealaltă parte a cauciucurilor va fi utilizată pentru producerea cărbunilor sau a gazelor pe bază de piroliză, avînd astfel o utilitate extinsă și eficientă”, se menționează într-un comunicat de presă al întreprinderii.

Valoarea totală a contractului încheiat pentru evacuarea și procesarea acestor deșeuri este de 130 000 de lei, iar contractul este parte a procedurii de achiziționare a serviciilor de evacuare a deșeurilor toxice în valoare totală de 4,7 milioane de lei.


Contractorul este responsabil de evacuarea și procesarea unei game variate de materiale toxice, printre care se numără deșeuri cu conținut de siliconi periculoși (Silicagel), ulei de transformator uzat, precum și corpuri luminiscente.

„Î.S. „Moldelectrica” reafirmă angajamentul de a continua să identifice și să implementeze soluții inovatoare pentru gestionarea deșeurilor și pentru protejarea mediului înconjurător.

În acest sens, menționăm faptul, că Î.S. „Moldelectrica” implementează ISO 140001(Managementul de mediu), iar protecția mediului înconjurător este prioritatea noastră pentru viitoarele generații”, se mai menționează în comunicat.

1
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?